انواع ایمپلنت دندان

ساخت وبلاگ

انواع ایمپلنت دندان
دندانپزشک زیبایی

ایمپلنت دندان در انواع مختلفی ساخته می شود. یک پزشک با توجه به موقعیت دندان های بیمار تصمیم به انتخاب نوع ایمپلنت دندان می گیرد. در ادامه به موضوع ایمپلنت دندان و نوع ایمپلنت ها می پردازیم.

انواع ایمپلنت دندان

ایمپلنت روشی است برای درمان بی دندانی و پر کردن جای خالی دندان های از دست رفته در دهان استفاده می شود، ایمپلنت ها به حدی در دهان طبیعی به نظر می رسند که گاهی با دندان های واقعی اشتباه گرفته می شود. ایمپلنت ها علاوه بر استقامت بالا به دهان جلوه خاصی می دهند. ایمپلنت ها دارای انواع مختلفی هستند که بسته به شرایط لثه و دهان بیمار مورد استفاده قرار می گیرند.

ایمپلنت روی استخوان یا Subperiosteal Implants

از انواع ایمپلنت دندان می شود به ایمپلنت SUBPERIOSTEAL IMPLANTS اشاره کرد این نوع ایمپلنت دندان به وسیله یک اسکلت فلزی روی استخوان فک نصب می شود و تنها نوک آن از لثه بیرون می زد تا دندان مصنوعی  روی آن قرار بگیرد. این نوع ایمپلنت در 1 مرحله انجام می شود و برای بیمارانی که ارتفاع استخوان فک مناسب ندارند مناسب است. در این روش ایمپلنت و اباتمنت بلافاصله در طول جراحی اولیه، متصل میشوند. اشکال این روش این است که ایمپلنت دندانی در مقابل نیروهای داخلی آسیب پذیر بوده و مراقبت های  بسیار زیادی باید انجام داد تا خاطر جمع شد مشکلی در فرایند جوش خوردن ایجاد نمیشود.

ایمپلنت های داخل استخوانی یا اندواستیل

از دیگر انواع ایمپلنت دندان می شود، ایمپلنت های اندواستیل را نام برد که بعد از اماده سازی در لثه و استخوان فک فرو داده می شود و به صورت مستحکمی قرار می گیرد. ایمپلنت های اندواستیل در 2 مرحله انجام می شود. به صورتی که در مرحله اول جراح لثه و استخوان فک را جراحی کرده و آماده سازی اولیه را انجام می دهد و بعد بهبود زخم ها مرحله دوم آغاز می شود که در آن دندان مصنوعی را نصب می کنند.

ایمپلنت زیگوماتیک

این نوع ایمپلنت از کاربرد زیادی برخوردار نیست و نسبت به دیگر ایمپلنت ها کمترین کاربرد را دارد. این نوع ایمپلنت در مواردی که استخوان فک کافی برای جایگذاری ایمپلنت های داخل استخوانی وجود نداشته باشد استفاده می شود. این نوع ایمپلنت در استخوان گونه گذاشته می شود.

انواع ایمپلنت

انواع ایمپلنت های داخل استخوانی

ایمپلنت های پیچی

یکی از رایج ترین ایمپلنت ها، نوع پیچی آن ها هستند. این ایمپلنت شکلی مانند ریشه دندان دارد و همچنین مانند آن نیز عمل می کند. از این رو به آن ها ایمپلنت ریشه ای نیز می گویند. این ایمپلنت اشکال متفاوتی دارد.

ایمپلنت تیغه ای

اولین ایمپلنت دندان که در آمریکای شمالی استفاده شد، ایمپلنت تیغه ای نام دارد. این نوع ایمپلنت در حال حاضر کمترین استفاده را دارد. در این نوع ایمپلنت یک کانال در استخوان ایجاد می شودکه تیغه ایمپلنت در آن قرار بگیرد. ایمپلنت های پیچی مزیت های بیشتری نسبت به ایمپلنت تیغه ای دارد. به همین دلیل بیشتر شرکت های تولید کننده ایمپلنت از تولید ایمپلنمت های تیغه ای خودداری می کنند.

ایمپلنت عرضی

این نوع ایمپلنت از ثبات زیادی برخوردار است. ایمپلنت عرضی از زیر فک جایگذاری و از بالای فک بیرون می زند. به این ایمپلنت یک میله نصب می شود تا دندان مصنوعی بر روی آن قرار گیرد.استفاده از این نوع ایمپلنت نیاز به مهارت و تجربه بسیاری دارد که تعداد کمی از دندانپزشکان این نو درمان را انجام می دهند. اگر فک پایین دچار تحلیل بسیار شده باشد این روش جایگزین ایمپلنت پیچی می شود.

انواع ایمپلنت بر اساس اندازه

ایمپلنتها بر اساس اندازه شان (پلتفرم) نیز دسته بندی می شوند. این معیار تعیین می کند ایمپلنت در کجای دهان قرار بگیرد. اگر چه هر مورد متفاوت است و اندازه بستگی به فضای دهان و استخوان فرد دارد.

  • ایمپلنت با اندازه استاندارد : این ایمپلنت ها قطری ما بین 3.5 تا 4.2 mm دارند که بیشتر برای دندان های جلویی استفاده می شود.
  • ایمپلنت دندان با اندازه پهن : ایمپلنت دندان با اندازه پهن معمولا برای دندان های عقب و آسیاب استفاده می شود. و در قطر 4.5 تا 6 میلی متر وجود دارند.
  • ایمپلنت دندانی باریک یا مینی: این دسته از ایمپلنت ها قطری بین 2 تا 3.5 میلی متر دارند و در افرادی استفاده می شوند که فضای کافی بین ریشه دندانها برای ایمپلنت های در اندازه معمولی وجود ندارد. همچنین زمانی که بیمار تراکم استخوانی کافی نداشته باشد از این ایمپلنت استفاده می شود.

انواع پروتز بر پایه ایمپلنت

ایمپلنت تکی

اینمپلنت های تکی همان ایمپلنت های معمولی هستند. بر روی هر یک پایه این ایمپلنت ها یک روکش دندان نصب می شود.

دندان مصنوعی بر پایه مینی ایمپلنت

این نوع از پروتز های ایمپلنتی در افرادی استفاده می شود که دندان های زیادی را از داده اند. این روش نسبت به ایمپلنت های تکب از هزینه کمتر و جراحی و برش کمتری برخوردار است. دوره نقاهت استفاده از این نوع ایمپلنت کمتر می باشد. همچنین به دلیل نازکتر بودن آن ها باید مراقب بود تا فشار زیادی به ایمپلنت ها وارد نشود.

دندان مصنوعی چهار ایمپلنتی

در روش دندان مصنوعی چهار ایمپلنتی یک ست کامل از دندان مصنوعی بر روی چهار ایمپلنت در فک بالا یا پایین ثابت می شود. این روش نیاز به جراحی های متعدد و پیوند استخوان ندارد. زمانی که این دندان ها بر روی ایمپلنت ثابت می شوند باید منتظر ماند تا استخوان جوش بخورد. پس باید به مواد غذایی که در طول این مدت استفاده می کنید توجه داشته باشید. مدت زمانی که برای جوش خوردن و سفت شدن ایمپلنت نیاز حدود معمولا حدود 6 هفته می باشد. که پس از آن دندان های مصنوعی اصلی اماده شده و روی ایمپلنت قرار می گیرند.

بریج بر پایه ایمپلنت

این نوع بریج مانند بریج معمولی می باشد با این تفاوت که در بریج معمولی از دندان های طبیعی برای تکیه گاه بریج استفاده می شود در صورتی که در این نوع از دندان های ایمپلنتی استفاده می شود.

خلاصه مطلب

همانطور که در این مقاله گفته شد از ایمپلنت به جای دندان های از دست رفته در فرد استفاده می شود. در بالا سعی کردیم تا شما را با انواع ایمپلنت های مورد استفاده در دندانپزشکی و همچنین مزایا و معایب آن ها آشنا کنیم.

نوشته انواع ایمپلنت دندان اولین بار در دندانپزشک زیبایی. پدیدار شد.

دندانپزشکی,دندان درد,دندان عقل,دندانپزشکی کودکان,دندان مصنوع...
ما را در سایت دندانپزشکی,دندان درد,دندان عقل,دندانپزشکی کودکان,دندان مصنوع دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : محمد جواد عظیم dandal بازدید : 137 تاريخ : چهارشنبه 13 بهمن 1400 ساعت: 22:00