بستن فاصله بین دندان ها با لمینت

ساخت وبلاگ

یکی از مشکلات رایج در بین کودکان وجود فاصله بین دندان‌ها است. در اکثر موارد این فاصله خود به خود با بزرگ شدن کودک برطرف می‌شود اما در برخی موارد ممکن است این فاصله به طور طبیعی از بین نرود. در این شرایط برای بستن فاصله می‌تواند از لمینت دندان فاصله دار استفاده کنید. برای بستن فاصله بین دندان‌ها ابتدا باید علت آن را تشخیص داد. چنان‌چه علت فاصله تفاوت در اندازه باشد، اندازه آن تغییری نخواهد کرد اما در صورتی که علت آن زبان زدن یا ابتلا به بیماری باشد، فاصله به مرور زمان بیشتر خواهد شد. برای آشنایی بیشتر با علت و درمان فاصله بین دندان با لمینت با دکتر محمد عاطفت، متخصص دندانپزشکی ترمیمی همراه باشید.

دلایل فاصله دار شدن دندان‌ها

فاصله دار شدن دندان‌ها دلایل مختلفی دارد. بی نظمی و به هم فشردگی دندان‌ها، وجود دندان غائب، مکیدن انگشت، بزرگ بودن فرنوم لبی، زبان زدن و پایین بودن اتصال عضلانی همگی منجر به ایجاد فاصله بین دندان‌ها می‌شود. برای هرکدام از این عوامل ایجاد فاصله می‌توان روش درمانی متفاوتی را انتخاب کرد.

دلایل فاصله دار شدن دندان ها

درمان فاصله بین دندان‌ها

برای درمان فاصله بین دندان‌ها می‌توان از روش‌های زیر استفاده کرد:

ارتودنسی: در شرایطی که دندان‌ها دچار بی نظمی و به هم فشردگی باشند می‌توان از ارتودنسی برای مرتب کردن دندان‌ها و بستن فاصله بین آن استفاده کرد. ارتودنسی هیچ گونه آسیبی به مینای دندان وارد نمی‌کند.

روش‌های دندانپزشکی زیبایی: اگر مشکل دندان‌هایتان تنها وجود فاصله باشد و به هم ریختگی یا فشردگی نداشته باشد می‌توانید با استفاده از کامپوزیت، باندینگ، روکش یا در صورت نیاز کاشت دندان این فاصله را برطرف کنید که در ادامه هر کدام از این روش‌ها را بیشتر توضیح می‌دهیم.

پرکردن دندان با ونیر: در شرایطی که دندان‌ها به هم ریختگی شدیدی نداشته باشند و علت ایجاد فاصله، رعایت نکردن بهداشت دهان و دندان باشد انجام ارتودنسی توصیه نمی‌شود و می‌توان از ونیر برای بستن فاصله بین دندان‌ها استفاده کنید. اکثر مواقع در بزرگسالی پس از انجام ارتودنسی، از لمینت دندان، کامپوزیت، باندینگ برای تکمیل درمان استفاده می‌شود. ونیر برای بستن فاصله دندان ناشی از تحلیل یا بیماری لثه نیز کاربرد دارد. یکی از بهترین کاربردهای لمینت بستن فاصله بین دندان‌ها است.

بستن فاصله بین دندان با لمینت

روکش یا بریج (پل): با روکش یا بریج می‌توان نقص‌هایی مانند فاصله بین دندان‌ها را از بین برد و یک یا چند دندان را جایگزین کرد. این ترمیم روی دندان آسیب دیده قرار می‌گیرد و با پوشش دادن آن شکل، اندازه و استحکام دندان به حالت طبیعی برمی‌گردد. با روکش می‌توان ظاهر دندان‌ها را اصلاح کرد و دندان ها را مرتب کرد.

جایگزین کردن دندان از دست رفته: اگر دندان غائب یا از دست رفته دارید، باید با ایمپلنت یا کاشت دندان آن را جایگزین کنید. ایمپلنت میله ای تیتانیومی است که در استخوان فک قرار می‌گیرد و مانند ریشه دندان طبیعی عمل می‌کند. پس از کاشت ایمپلنت باید یک روکش با ظاهر و عملکردی شبیه دندان طبیعی روی آن قرار داد.  کاشت دندان مراحل مختلفی دارد که برای انجام آن ابتدا باید مشاوره انجام داد.

جراحی: اگر علت فاصله بین دندان‌ها بزرگ بودن فرنوم(بند)لبی باشدبرای از بین بردن فاصله باید قبل از ارتودنسی جراحی فرنکتومی یا برداشتن فرنوم انجام دهید. فرنوم لب، بافتی عضلانی است که داخل لب بالا را مرکز لثه‌ها بین دو دندان پیشین فک بالا متصل می‌کند. وجود فرنوم فاصله زیادی بین دو دندان قدامی بالا ایجاد می‌کند و به دلیل عقب کشیدن لثه از روی استخوان فک موجل تحلیل رفتن لثه می‌شود. در این شرایط بهتر است تا زمان درآمدن دو دندان قدامی دائمی در فک بالا صبر کنید؛ سپس برای انجام جراحی فرنکتومی اقدام کنید.

ارزان‌ترین روش بستن فاصله بین دندان‌ها استفاده از حلقه کشی است. حلقه را دور دندانی که با هم فاصله دارند می‌اندازند تا به مرور زمان به هم نزدیک تر شوند اما استفاده از این روش توصیه نمی‌شود زیرا باعث کج شدن دندان‌ها می شود. در بسیاری از مواقع فاصله بین دندان‌های بالا پس از درآمدن دندان دائمی خود به خود بسته می‌شود. اگر نتوانستید درمان را به تأخیر بیندازید، توصیه می‌شود برای رفع فاصله بین دندان‌ها از ارتودنسی استفاده کنید. در صورتی که ارتودنسی برای بستن فاصله ناشی از فرنوم بزرگ لب نتیجه نداد می‌توانید برای برداشتن فرنوم لبی جراحی انجام دهید. در شرایطی که فرنوم باعث درد گرفتن لثه ها و لب بالا در خردسالان شود باید جراحی را انجام داد.

در شرایطی که علت فاصله بین دندان‌ها شلوغی، به هم فشردگی دندان یا وجود فضای خالی بزرگ باشد و برای درمان آن اقدامات لازم مانند ارتودنسی یا درمان لثه را انجام ندهید، به مرور زمان فاصله بیشتر می‌شود و شما با مشکلاتی نظیر: اختلال‌های فک، بیماری لثه و پوسیدگی دندان روبرو خواهید شد.

چرا فاصله بین دندان‌ها باید بسته شود؟

بستن فاصله بین دندان‌ها علاوه بر زیبایی برای حفظ سلامتی دندان‌ها نیز کاربرد دارد. در صورتی که به فاصله بین دندان‌هایتان اهمیت ندهید دچار مشکلات زیر خواهید شد:

  • افزایش احتمال صدمه دیدن دندان
  • افزایش احتمال ساییدگی دندان
  • عفونت لثه به دلیل تجمع ذرات غذا، پلاک و باکتری در فضای خالی بین دندان
  • اختلال در عملکرد جویدن غذا
  • بوی بد دهان

اهمیت بستن فاصله بین دندان ها

مزایای استفاده از لمینت دندان فاصله دار

یکی از بهترین روش‌های زیبا سازی دندان لمینت است که مزایای زیادی دارد. با استفاده از لمینت برای پرکردن فاصله بین دندان‌ها می‌توانید احتمال پوسیدگی دندان‌ها را کاهش دهید. ماندگاری لمینت بیشتر از ۱۵ سال است که می‌توان گفت نسبت به سایر روش‌های دندانپزشکی زیبایی روش خوبی است. این درمان هیچ گونه دردی ندارد و پس از قالبگیری و ساخت در لابراتور، دندانپزشک به راحتی آن را در محل مناسب نصب می‌کند. در صورتی که دندان‌هایی سالم داشته باشید و نخواهید عصب کشی انجام دهید برای استفاده از لمینت دندان فاصله دار نیازی به استفاده از داروی بی حسی ندارید. روند درمان لمینت کوتاه است و برای انجام آن تنها دو جلسه کافی است.

معایب لمینت دندان فاصله دار

علاوه بر مزایای نام برده شده، لمینت معایب و محدودیت هایی نیز دارد. با  لمینت نمی‌توان فاصله بین دندان‌های عقبی را از بین برد و تنها برای دندان‌های جلو کاربرد دارد. لمینت در کنار ماندگاری خوبی که دارد ماندگاری آن همیشگی نیست و پس از مدتی نیاز به ترمیم پیدا می‌کند.

نوشته بستن فاصله بین دندان ها با لمینت اولین بار در دکتر محمد عاطفت. پدیدار شد.

دندانپزشکی,دندان درد,دندان عقل,دندانپزشکی کودکان,دندان مصنوع...
ما را در سایت دندانپزشکی,دندان درد,دندان عقل,دندانپزشکی کودکان,دندان مصنوع دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : محمد جواد عظیم dandal بازدید : 232 تاريخ : شنبه 23 بهمن 1400 ساعت: 15:56