آیا کامپوزیت باعث پوسیدگی دندان میشود؟

ساخت وبلاگ

لیست مطالب مهم

بسیاری از افرادی که قصد انجام ونیرکامپوزیت دارند از آسیب های احتمالی آن می ترسند . این افراد معمولا شنیده اند که کامپوزیت دندان باعث پوسیدگی آن می شود .در پاسخ به این سؤال که آیا کامپوزیت باعث پوسیدگی دندان میشود؟ باید گفت خیر . ونیر کامپوزیت هیچ آسیبی به دندان های شما نمی رساند . کامپوزیت نیازی به تراشیدن مینای دندان دارد و هیچ آسیبی به مینای دندان طبیعی نمی رساند . برای دریافت  توضیحات بیشتر با دکتر محمد عاطفت متخصص کلیه روش های اصلاح طرح لبخند از جمله ونیرکامپوزیت در اصفهان همراه باشید .

دلایل عدم پوسیدگی دندان با ونیر کاموزیت

برای این که مطمئن شوید کامپوزیت باعث پوسیدگی دندان های شما نمی شود و برای همیشه به این شایعه خاتمه دهید  بهتر است از  دلایل آن مطلع شوید . در ادامه چند دلیل که ثابت می کند کامپوزیت باعث پوسیدگی دندان های شما نمی شود را نام می بریم :

با محیط دهان و دندان شما کاملا سازگار است

رزین کامپوزیت ای که در این ونیر استفاده می شود در حقیقت ماده ای است که از چند دهه پیش برای پر کردن پوسیدگی دندان استفاده می شده است . همان گونه که مواد کامپوزیت هیچ آسیبی به دندان نمی رساند و از پیشرفت پوسیدگی دندان جلوگیری می کند کامپوزیت رزین نیز نیز همین نقش را ایفا می کند .
نیازی به تراشیدن مینای دندان ندارد

بیشتر بدانید:  ونیر کامپوزیت بدون تراش

نیازی به تراشیدن مینای دندان ندارد

مهم ترین مزیت کامپوزیت عدم تراش مینای دندان است . مینای دندان از لایه های زیرین خود (دنتین)محافظت می کند تا آسیب نبیند و دچار پوسیدگی نشود . هر چه ضخامت مینای دندان بیشتر باشد احتمال پوسیدن آن کم تر است .

با وجود دلایلی که نام بردیم گاهی اوقات افراد پس از انجام کامپوزیت دندان هایشان دچار پوسیدگی می شود . در ادامه توضیح خواهیم داد که در چه صورت این اتفاق می افتد .

در چه صورت کامپوزیت باعث پوسیدگی دندان می شود

کامپوزیت دندان نیاز به مراقبت دارد . در صورتی که از ونیر کامپوزیت دندان هایتان به خوبی مراقبت نکنید دچار پوسیدگی می شود . در ادامه دلایلی که باعث می شود دندان شما با ونیر کامپوزیت پوسیده شود را نام می بریم :

عدم رعایت بهداشت دهان و دندان

اگر بهداشت دهان های خود را به خوبی رعایت نکنید احتمال پوسیدگی آن افزایش می یابد . حفظ بهداشت دهان و دندان کمک می کند دندان های زیر کامپوزیت سالم بماند . مرتب مسواک بزنید و نخ دندان بکشید در غیر این صورت اطراف کامپوزیت و لثه شما احتمال تجمع باکتری افزایش می یابد . در صورتی که زیر کامپوزیت حفره ای ایجاد شود چون از ظاهر دندان مشخص نیست بیمار اصلا متوجه پوسیدگی دندان هایش نمی شود در نتیجه پوسیدگی دندان افزایش یافته و دندان به روت کانال نیاز پیدا می کند . در این صورت دندانپزشک باید کامپوزیت را از روی دندان ها بردارد و به جای آن از روکش دندان استفاده کند .

تجمع پلاک اطراف کامپوزیت و لثه

مهم ترین علت پوسیدگی دندان بعد از ونیر کامپوزیت تجمع ذرات غذا ، جرم و پلاک اطراف کامپوزیت است . اگر عادت بدی مانند سیگار کشیدن ، مصرف غذاهای اسیدی داشته باشید این پوسیدگی در مدت زمان کمی گسترش یافته و بیمار دیر متوجه این پوسیدگی می شود .

عدم ترمیم یا تعویض ونیر کامپوزیت

طول عمر کامپوزیت کم تراز لمینت سرامیکی است . لمینت سرامیکی نسبت به کامپوزیت مقاومت بیشتری در برابر ضربه و وارد آمدن فشار دارد . بیمارانی که به طور مثال عادت به دندان قروچه دارند باید حداقل سالی یک بار برای ترمیم کامپوزیت  خود به دندانپزشک مراجعه کنند . در صورتی که کامپوزیت دندان شما نیاز به ترمیم داشته باشد و شما آن را ترمیم نکنید باکتری ها لابه لای کامپوزیت هایی که تا حدودی متخلخل هستند؛ تجمع یافته و موجب پوسیدگی دندان های زیرین می شوند.

واکنش آلرژیک به ونیرکامپوزیت یا چسب آن

پس  ازنصب ونیر کامپوزیت دو نوع آلرژی در بیماران مشاهده می شود .واکنش آلرژیک لثه به کامپوزیت یا چسب آن . واکنش آلرژیک به لثه جزء آلرژی های نوع یک است که بسیار فوری است . برخی اوقات پس از کاشت کامپوزیت با واکنش هایی مانند التهاب لثه ، قرمز شدن یا خون ریزی در محل نصب ونیر دندان روبرو می شوید .

بیشتر بدانید:  طول عمر کامپوزیت دندان

مواد شیمیایی و افزودنی هایی که حین ساخت کامپوزیت رزین یا چسب کامپوزیت مورد استفاده قرار می‌گیرند تا دوام و مقاومت آن را افزایش دهند و از لحاظ ظاهر دندان ها را شبیه دندان طبیعی کنند؛ ممکن است در بدن اشخاص مختلف ایجاد آلرژی کنند.آلرژی به چسب کامپوزیت یک آلرژی نوع دوم است که مانند آلرژی قبل فوری نیست و با تأخیر خود را نشان می دهد . این نوع آلرژی ممکن است چند ماه بعد از نصب کامپوزیت در لثه ایجاد التهاب کند . اگر این آلرژی را به موقع درمان نکنید التهاب لثه منجر به پوسیدگی دندان و گسترش عفونت آن می شود .

بیشترین ترکیباتی که در کامپوزیت دندان ایجاد آلرژی می کند ، عوامل پیوند دهنده مثل متاکریلات (Methacrylates) و مواد چسبنده گروه آلدهید (aldehyde) است.

علائم آلرژی به این مواد شیمیایی عبارت است از : ایجاد اگزما ، احساس سوزش در لثه ، خارش ، قرمزی پوست ، تورم و خشک شدن پوست صورت .اگر دچار این علائم شدید و پس از گذشت چند ساعت شدید تر شد حتما با دندان پزشک خود مشورت کنید . برخی از این علائم آلرژی تا هفته ها و ماه ها همراه بیمار است . هر چه سریع تر ماده ای که با آن حساسیت دارید را از روی دندان بیمار بردارید این علائم از بین خواهد رفت .

مراقبت های بعد از ونیرکامپوزیت

اگر می خواهید دندان هایتان بعد از نصب کامپوزیت دچار پوسیدگی نشود حتما  مراقبت های زیر را انجام دهید :

  • بهداشت دهان و دندان خود را به خوبی رعایت کنید.
  • از دهان شویه های مناسب استفاده کنید .
  • برای چکاب به طور منظم به دندانپزشک مراجعه کنید.
  • از مسواک هایی با پرز نرم استفاده کنید.

بیشتر بدانید:  بهترین غذا برای دندان درد

پس از انجام کامپوزیت در صورت پوسیدگی دندان آیا امکان برداشتن کامپوزیت وجود دارد ؟

اگرکامپوزیت دندان باعث مشکلاتی از جمله پوسیدگی شود باید آن را از روی دندان برداشت . برداشتن کامپوزیت با توجه به نوع عملکرد دندانپزشک مشخص می شود . گاهی اوقات می توان بدون تراشیدن مینای دندان و آسیب رساندن به دندان ها ، کامپوزیت را از روی دندان حذف کرد تا مشکلات به وجود آمده برای دندان به حداقل خود برسد .

در صورتی که برای حذف کامپوزیت نیاز به تراشیدن مینای دندان باشد دندان ها روکش خود را از دست می دهند و همین موضوع  سبب پوسیدگی دندان ها می شود .

دندانپزشکی,دندان درد,دندان عقل,دندانپزشکی کودکان,دندان مصنوع...
ما را در سایت دندانپزشکی,دندان درد,دندان عقل,دندانپزشکی کودکان,دندان مصنوع دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : محمد جواد عظیم dandal بازدید : 195 تاريخ : سه شنبه 21 ارديبهشت 1400 ساعت: 0:44