دندان های شیری تا چه سنی در دهان می ماند؟

ساخت وبلاگ

دندان های شیری تا چه سنی در دهان می ماند؟
دندانپزشک زیبایی

مراقبت از دندان های شیری

همه ی ما خاطراتی از دندان هایی که در دوران کودکی از دست داده ایم داریم، برای اثبات این موضوع کافیست نگاهی به عکس های قدیمی در آلبوم های عکس بیندازیم. عکس هایی از دهان بدون دندانمان و آن لبخند نمکین کودکانه که بدون دندان است را دیده ایم. اما آیا تا به حال به این موضوع فکر کرده اید که فلسفه ی وجود دندان های شیری چیست؟ چرا به وجود می آیند و بعد از مدتی می افتند؟ چه تاثیری در به وجود آمدن دندان های دائمی ما می گذارند؟ در این مقاله با ما همراه باشید تا پاسخ این سوالات را دریابید.

دکتر لیلا صدقی جراح و دندانپزشک، متخصص در ایمپلنت و روکش دندان های طبیعی با استفاده از بهترین مواد و وسایل می باشد. می توانید برای دریافت اطلاعات در این خصوص از دندانپزشک زیبایی خوب در غرب تهران با شماره 02188696845 تماس حاصل نمایید. همچنین می توانید ما را دراینستاگرام دکتر لیلا صدقی دنبال کنید.

دندان شیری چیست؟

معمولا کودکان در شش ماهگی، اولین دندان خود را در می آورند و تا پایان سه سالگی ردیف های دندانی بالا و پایین تکمیل می شود. از شش سالگی تا قبل دوازده سالگی دندان های شیری میافتند و دندان های دائمی رشد می کنند. به طوری که در سیزده سالگی دیگر اثری از دندان های شیری در فک بالا و پایین نیست و تمام دندان های دهان دائمی هستند.

دندان های شیری

دندان های شیری

نقش دندان های شیری چیست؟

یکی از متداول ترین سوالات در مورد دندان های شیری نقش آنها در دهان است؟ چرا دندان های شیری به وجود می آیند و بعد از مدتی از می افتند؟ در واقع دندان های اصلی هر انسانی در سن دوازده تا سیزده سالگی رشد می کند. دندان های شیری نقش جایگزین دندان های اصلی را بازی می کنند تا دندان های اصلی به مرحله ی رشد برسند. آنها فضای لازم برای رویش دندان های دائمی را فراهم می کنند و به خوبی از این فضا محافظت می کنند. اگر دندان های شیری زودتر از زمان موعد بیفتند احتمال نامرتبی در دندان های دائمی بسیار بالاست و علاوه بر آن،  در نوع گفتار و نحوه ی ادای کلمات نیز تاثیرگذار است.

اهمیت دندان های شیری

 شاید در ابتدای امر اینطور به نظر برسد که چون دندان های شیری مدتی به صورت موقتی مهمان دهان ما هستند، محافظت و نگهداری از آن ها کار ضروری و مهمی نیست، چون پس از مدتی می افتند و ما آنها را از دست می دهیم. در صورتی که این فکر اشتباه ترین کار ممکن در حق دندانهایتان است. دندان های شیری، یک جایگزین برای دندان های دائمی هستند و تا زمانیکه دندان های دائمی رشد کنند، باید از آنها مراقبت شود. اگر به دلیل پوسیدگی یا هر مساله ی دیگری دندان های شیری خود را از دست بدهید در روند رشد دندان های دائمی نیز مشکلاتی ایجاد می شود.

سیر طبیعی رشد دندان های دائمی به این صورت است که دندان های دائمی از زیر رشد می کنند و موجب شل و لق شدن دندان های شیری می گردند، به طوری که زمانی که دندان های شیری می افتند، سر دندان های اصلی در لثه ها دیده می شود، در صورتی که دندان های شیری قبل از رشد دندان های اصلی از بین برود این سیر و روند طبیعی با اشکال مواجه می شود.

عوارض نیفتادن دندان های شیری

 ما به این موضوع پرداختیم که اگر دندان های شیری زودتر از موعد مقرر بیفتد چه اشکالاتی پیش می آید اما حالا این سول مطرح می شود که اگر اتفاق بالعکس رخ دهد و دندان های شیری در موعد مقرر نیفتد چه عوارضی به همراه خواهد داشت؟ هرگاه دندان های شیری در زمان مقرر خود نیفتند موجب کج یا دیر روئیدن و یا حتی برخی مواقع نروئیدن دندان های دائمی می گردد. در اینگونه مواقع بهتر است به دندانپزشک مراجعه کنید و او را در جریان مشکل خود قرار دهید تا از سرنوشت دندان های دائمی خود مطلع شوید.

مراقبت از دندان های شیری

 حالا که از اهمیت دندان های شیری در کودکان مطلع شده اید لازم است جهت حفظ و نگهداری آن ها اقداماتی انجام دهید و آموزش های لازم را به فرزندان دلبندتان بدهید. ما در اینجا به مهمترین عوامل کمک کننده به سلامت دندان های شیری در کودکان به اختصار اشاره می کنیم:

اهمیت مسواک زدن: مسواک زدن علاوه بر محافظت از سلامت دندان های دائمی به سلامت دندان های شیری کمک بسزایی می کند. از همان اوایل رویش دندان های شیری به کودک خود بیاموزید تا دندان هایش را مسواک بزند. مسواک مخصوص گروه سنی کودک خود را تهیه کنید که برس های نرم و انعطاف پذیری داشته باشد و دندان های شیری کودکتان را تمیز کنید. بهتر است از خمیردندان های حاوی فلوراید استفاده کنید.

اهمیت کشیدن نخ دندان: یکی از مهمترین دلایل پوسیدگی دندان ها در بزرگسالان و کودکان عدم استفاده از نخ دندان است. چه خوب است استفاده از نخ دندان بعد از مسواک زدن به عنوان یک عادت رفتاری، از کودکی در فرزندانتان نهادینه شود و تا بزرگسالی ادامه یابد تا فرد دندان های مرتب و سالمی داشته باشد.

دندان های شیری تا چه زمانی در دهان می ماند؟

دندان های شیری تا چه زمانی در دهان می ماند؟

زمان افتادن دندان های شیری

دندان های شیری از شش سالگی شروع به افتادن می کنند و تا یازده سالگی قسمت اعظمی از دندان های دائمی در دهان فرد رشد می کنند. در واقع دندان های شیری تا دوازده سالگی به طور کلی می افتند و در سیزده سالگی تنها دندان های دائمی در دهان فرد وجود دارد.

دندان های شیری تا بزرگسالی

در برخی موارد ممکن است فرد در سنین بزرگسالی باشد اما همچنان دندان های شیری خود را داشته باشد و دندان های دائمی رشد نکرده باشد. این مساله ممکن است چند دلیل داشته باشد، یکی از دلایل پنهان شدن دندان های دائمی در لثه ی فرد می باشد. بهتر است برای داشتن اطلاعات درست و دقیق از دندانپزشک خود بخواهید دندان های شما را بررسی کند و بهترین درمان را برای شما انتخاب کند. دندان های شیری نیز مانند دندان های اصلی دارای عصب و کانال هایی در ریشه خود است و از نظر ساختمان تفاوتی با دندان های دائمی ندارد.

توصیه میشود

برای بررسی دندان های خود هر شش ماه یکبار به بهترین دندانپزشک مراجعه کنید و از او بخواهید تا سلامت دندان و لثه ی شما را مورد بررسی قرار دهد. دندان های شیری ارتباط مستقیمی با دندان های دائمی دارند و هر گونه اشکال در دندان های شیری ممکن است منجر به عوارضی در دندان های دائمی شود. دندان های دائمی در تمام طول زندگی همراه شما هستند و مهمترین بخش زندگی شما، خوردن و آشامیدن و صحبت کردن و گفتار شما را تحت تاثیر قرار می دهند. بنابراین با مراجعه به دندانپزشکتان و رعایت نکات بهداشتی و معاینه هر شش ماه یکبار دندان ها می توانید دندان های سالمی در طول زندگی خود داشته باشید

دکتر لیلا صدقی جراح دندانپزشک، آماده ارائه  مشاوره و خدمات دندانپزشکی می باشد.

مقالات مرتبط با این مطلب

پیشگیری از پوسیدگی دندان کودکان

پرکردگی دندان و ماندگاری آن

 

نوشته دندان های شیری تا چه سنی در دهان می ماند؟ اولین بار در دندانپزشک زیبایی. پدیدار شد.

دندانپزشکی,دندان درد,دندان عقل,دندانپزشکی کودکان,دندان مصنوع...
ما را در سایت دندانپزشکی,دندان درد,دندان عقل,دندانپزشکی کودکان,دندان مصنوع دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : محمد جواد عظیم dandal بازدید : 160 تاريخ : چهارشنبه 13 بهمن 1400 ساعت: 22:00