لمینت دندان برای چه کسانی مناسب است؟

ساخت وبلاگ

لمینت دندان یک پوسته نازک سفید رنگ است که به صورت مستقیم و غیر مستقیم روی سطح جلوی دندان چسبانده می‌شود. در شرایطی که لمینت دندان از جنس کامپوزیت باشد قابلیت ترمیم بیشتری دارد. در شرایطی که لمینت از دندان جدا شده است اگر دست نخورده باشد می‌توان آن را دوباره به دندان چسباند. در اکثر موارد نیاز به ساخت مجدد لمینت است. در شرایطی که لمینت خراب شده یا از دندان جدا شده است پیشنهاد می‌شود به جای ترمیم از لمینت سرامیکی جدید استفاده کرد.

لمینت دندان برای چه افرادی کاربرد دارد؟

در موارد  زیر می‌توانید از لمینت برای اصلاح طرح لبخند دندان‌هایتان استفاده کنید:

زرد شدن یا تغییر رنگ یافتن دندان‌ها: براثر پرکردگی‌های زیاد و عمیق رنگ دندان تغییر می‌کند. از دلایل زرد شدن دندان می‌توان به جمع شدن پلاک بر روی مینای دندان و آلودگی های مختلف دندان اشاره کرد. در این شرایط که دندان‌ها در معرض پوسیدگی قرار می‌گیرد نمی‌توان از روش‌های قدیمی برای سفیدکردن دندان‌ها استفاده کرد. تمام سطوح دندان که تغییر رنگ داده است را می‌توان با چسباندن روکش لمینت به مینای دندان پوشش داد. ماندگاری لمینت معمولا بین ۱۵ تا ۲۰ سال است و در صورتی که به خوبی از آن مراقبت شود طول عمر بیشتری نیز دارد.

کاربرد لمینت دندان

تغییر فرم و سایز: برخی بیماران از ابتدا دندان‌هایشان مکان کافی برای رشد ندارد به همین خاطر با فرم و ظاهر نامناسب شروع به درآمدن می‌کند. با لمینت می‌توانید ظاهر دندان‌هایتان را بهبود بخشید و دندان‌هایی صاف و یکدست داشته باشید.

شکستگی یا لب پر شدن دندان: بر اثر تصادف و حوادث ورزشی ممکن است دندان بیمار دچار لب پریدگی یا شکستگی شود. یکی از درمان‌های مناسب برای رفع نقص‌های ظاهری و شکستگی دندان لمینت است زیرا مقاومت و ماندگاری مناسبی دارد.

شرایط انجام لمینت دندان

برای موفقیت آمیز بودن لمینت فرد باید شرایط زیر را داشته باشد:

  • افرادی که از دهان و دندان خود به خوبی مراقبت می‌کنند.
  • افرادی که لثه‌های سالم دارند.
  • افرادی که مینای دندان کافی دارند.
  • افرادی که بهداشت دهان و دندان خود را به خوبی رعایت می‌کنند.
  • افرادی که دارای دندان‌های حساس نیستند.

در صورتی که مینای دندان حساس دارید، هنگامی که پزشک مینای دندان شما را تراش دهد حساسیت دندانی شما فعال می‌شود و اذیت می‌شوید. اگر قبلا برای رفع بیماری‌های دندانی ،مینای دندان‌تان تراشیده شده است توصیه می‌شود از لمینت استفاده نکنید. اگر مینای دندان بیمار به اندازه کافی نیست بهتر است از درمان‌های جایگزین دیگری مانند باندینگ استفاده کند.

چه کسانی نباید دندان هایشان را لمینت کنند؟

اگر دندان‌هایی سالم دارید توصیه می‌شود از لمینت استفاده نکنید زیرا در هر بار استفاده از آن لایه فوق العاده نازکی از دندان تراشیده می‌شود. در هر بار تراشیده شدن مینای دندان عمر آن کوتاه می‌شود و در دراز مدت دچار آسیب می‌شود.  برای اشخاص زیر استفاده از لمینت پیشنهاد نمی‌شود:

  • اشخاصی که دندان‌های ضعیف با ساختار شکننده دارند.
  • اشخاصی که مینای دندان آن‌ها نازک است.
  • اشخاصی که دندان‌هایشان ترک خوردگی عمیق دارد.
  • اشخاصی که فک ها یا دندان‌هایشان هم راستا نیست و فشار زیادی به برخی سطوح دندان‌هایشان وارد می‌شود.
  • اشخاصی که عادت به دندان قروچه دارند.
  • دندان‌هایی که به هر دلیلی تحت فشار زیادی قرار می گیرند.
  • دندانهایی که لثه اطراف آنها عفونت فعال دارد یا پسروی کرده است.
  • دندان‌هایی که پرکردگی بزرگ دارند و امکان شکستن آنها وجود دارد.

چ کسانی نباید دندان‌هایشان را لمینت کنند؟

افرادی که یک سری عادت های غلط مانند جویدن یخ، دندان قروچه، جویدن سر مداد و ناخن دارند به دلیل این‌که فشار زیادی به دندان‌هایشان وارد می‌کنند به دندان‌هایشان آسیب وارد می‌شود به همین دلیل توصیه می‌شود از لمینت استفاده نکنند. در صورتی که یک یا چند دندان خود را ایمپلنت کرده اید یا از روکش برای دندان‌هایتان استفاده کرده اید، دیگر نمی‌توانید از لمینت استفاده کنید. در صورت استفاده باید به دندانپزشک اطلاع دهید تا رنگ لمینت سرامیکی را مشابه رنگ پروتز دندان مصنوعی انتخاب کند در غیر این صورت مجبور می‌شوید رنگ روکش دندان خود را عوض کنید.

سن مناسب لمینت کردن دندان

از آن‌جایی که لمینت تا حدودی تهاجمی است استفاده از آن برای افراد زیر ۱۸ سال توصیه نمی‌شود. در شرایطی که دندان مشکل سختاری دارد که باید آن را اصلاح کرد با تشخیص دندانپزشک می‌توانید دندان‌های خود را لمینت کنید. گاهی اوقات افراد جوان که بین ۱۷ تا ۳۰ سال سن دارند برای سفید شدن دندان‌هایشان اقدام به گذاشتن لمینت می‌کنند که ماندگاری آن دائمی نیست و پس از گذشت مدتی دوباره نیاز به لمینت پیدا می‌کنند.

نوشته لمینت دندان برای چه کسانی مناسب است؟ اولین بار در دکتر محمد عاطفت. پدیدار شد.

دندانپزشکی,دندان درد,دندان عقل,دندانپزشکی کودکان,دندان مصنوع...
ما را در سایت دندانپزشکی,دندان درد,دندان عقل,دندانپزشکی کودکان,دندان مصنوع دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : محمد جواد عظیم dandal بازدید : 200 تاريخ : چهارشنبه 13 بهمن 1400 ساعت: 20:47