افتادن روکش ایمپلنت

ساخت وبلاگ

لیست مطالب مهم

از مشکلاتی که ممکن است برای برخی بیماران پیش بیاید کنده شدن روکش ایمپلنت است.ایمپلنت از اجزای مختلفی تشکیل شده است که نصب هرکدام از آن ها در طول درمان و مراحل مختلف انجام می شود.چسباندن روکش ایمپلنت آخرین مرحله درمان به شمار می آید.

همان طور که حتما می دانید ایمپلنت مانند دندان طبیعی نیست که شیری و دائمی داشته باشد.چنان چه ایمپلنت شل شود و بیفتد هیچ جایگزینی نمی توان برای آن پیدا کرد مگر این که آن را با ایمپلنت دیگری جایگزین کنید.هیچ گاه به ایمپلنت زبان نزنید زیرا این کار باعث شل شدن آن خواهد شد.

عده ای می پرسند در صورت افتادن ایمپلنت دندان باید چکار کرد؟تصور کنید ایمپلنت از دهانتان خارج شده است.در این مواقع نگران و دستپاچه نشوید.در اکثر مواقع این ایمپلنت نیست که از دهان تان خارج شده بلکه یکی از اجزاء آن مانند پیچ ایمپلنت،اباتمنت یا حتی روکش ایمپلنت است که از دهان خارج شده است.در این شرایط خونسردی خود را حفظ کنید و با جراح تان تماس بگیرید.تا زمان مراجعه به دندانپزشک حتما کارهای زیر را انجام دهید:

  • قطعه افتاده را نگه دارید.
  • از جویدن غذا با ایمپلنت پرهیز کنید.
  • در طول روز دو تا سه مرتبه دهان خود را با دهان شویه غیر الکلی شستشو دهید.

مهم ترین علت شل شدن ایمپلنت دندان

لق شدن ایمپلنت دندان می تواند علت های مختلفی داشته باشد.مهم ترین آن رعایت نکردن بهداشت دهان و دندان،رعایت نکردن رژیم غذایی و عدم رعایت دستورات پزشک است.اگر متوجه شل شدن ایمپلنت دندان خود شدید فورا با پزشک تماس گرفته و درمان را شروع کنید.در ادامه علت های لق شدن ایمپلنت دندان را برای شما نام می بریم:

افتادن روکش ایمپلنت

شل شدن روکش

یکی از علت هایی که باعث لق شدن ایمپلنت دندان می شود شل شدن روکش است.روکش تاجی است که بر روی دندان طبیعی یا ایمپلنت قرار می گیرد.شل شدن روکش مشکل چندان جدی نیست اما  حتما نیاز به مشاوره دارد.در صورت شل شدن روکش دندانپزشک یا آن را مجددا با پیچ در جای خود محکم می کند یا روکش را با روکش جدید تعویض می کند.

بیشتر بدانید:  سفید کردن دندان با سرکه سیب

تحلیل استخوان

از دیگر علت های شل شدن ایمپلنت می توان به تحلیل استخوان اطراف ریشه اشاره کرد.این مورد یکی از علائمی است که شکست فرایند ایمپلنت دندان یا عدم موفقیت فرایند را نشان می دهد.احتمال شکست ایمپلنت دندان بسیار کم است اما اگر قرار باشد این اتفاق بیفتد در طول یک سال رخ خواهد داد.

پری ایمپلنتیت

از دیگر علت های لق شدن ایمپلنت می توان به بیماری لثه  Peri-implantitis اشاره کرد.شایع ترین شکل بیماری لثه پری ایمپلنت است که با پروتز روی ایمپلنت همراه است.در صورتی که تازه به این بیماری مبتلا شده اید و متوجه آن شدید آنتی بیوتیک مصرف کنید و بهداشت دهان و دندان خود را به خوبی رعایت کنید تا به حفظ ایمپلنت دندان تان کمک کنید.اگر بیماری تان پیشرفت کرد مجبور هستید به دندانپزشکتان مراجعه کنید تا وی منطقه عفونی را درمان و دندان مصنوعی را تعویض کند.

از دیگر دلایل شل شدن روکش ایمپلنت می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  1. در برخی مواقع هنگامی که دندانپزشک پایه ایمپلنت را داخل فک قرار می دهد این امکان وجود دارد پایه داخل فک به خوبی جوش نخورده باشد.در این شرایط هنگامی که پروتز بر روی آن قرار می گیرد ابتدا سفت است اما با گذشت زمان و خوردن غذا حالت لق پیدا می کند.در این شرایط باید کل پایه و پروتز توسط دندانپزشک خارج شود و از یک پایه جدید استفاده کرد.
  2. چنان چه پروتز به درستی بر روی ایمپلنت نچسبیده باشد یا در اثر بلند بودن آن نسبت به سایر دندان ها بر روی آن فشار وارد شود پروتز جدا می شود
  3. کوتاه بودن پیچی که پروتز را به پایه وصل می کند.
  4. چنان چه هنگام قرار دادن پایه ایمپلنت دندانپزشک از زاویه درستی استفاده نکند در نتیجه هنگام جویدن به آن فشار وارد شده و ایمپلنت شل می شود.

چگونه تشخیص دهیم ایمپلنت شل شده است؟

چنان چه متوجه شل شدن ایمپلنت دندانتان شدید یا کاشت ایمپلنت داخل استخوان فکتان تکان خورد و حس کردید جابه جا می شد حتما به پزشک مراجعه کنید.

شل شدن روکش ایمپلنت

شل شدن ایمپلنت شامل علائم زیر نیز می باشد:

  • درد
  • تغییر رنگ بافت اطراف ایمپلنت
  • تحلیل استخوان
  • خونریزی حین لمس ایمپلنت

معاینات بعد از ایمپلنت توسط دندانپزشک اهمیت ویژه ای دارد.چنان چه هرمشکلی برای ایمپلنت دندان هایتان رخ داد حتما آن را جدی بگیرید و فورا به دندانپزشک خود مراجعه کنید.مشکل خود را برای دندانپزشک تان شرح دهید تا متوجه مشکل ایمپلنت بشود و آن را ترمیم کند.

بیشتر بدانید:  تعرفه ی ایمپلنت در سال 1400

درمان های شل شدن روکش ایمپلنت

تازمانی که به پزشک خود مراجعه کنید کارهای زیر را میتوانید برای درمان شل شدن روکش ایمپلنت انجام دهید:

  • قطعه افتاده را نگه دارید
  • از جویدن و خوردن غذا با ایمپلنت دوری کنید
  • در طول روز بیشتر از سه بار دهان خود را با دهانشویه های غیر الکلی شستشو دهید

گزینه های درمانی زیادی برای شل شدن روکش ایمپلنت وجود دارد.انتخاب درمان مناسب به وضعیت بیمار و پیشنهاد دندانپزشک بستگی دارد.در ادامه چند نمونه از روش های درمانی هنگام شل شدن روکش ایمپلنت را برای شما نام می بریم:

پاکسازی اطراف ایمپلنت

هنگام لق شدن روکش مؤثرترین کار برداشتن روکش از روی ایمپلنت و پاکسازی منطقه عفونی است.چنان چه ایمپلنت دندان شما لق شد اگر اهمیت ندهید محل کاشت ایمپلنت عفونت می کند.بعد از برداشتن روکش مصنوعی و تمیز کردن منطقه اطراف ایمپلنت دندانپزشک تصمیم می گیرد که آیا ایمپلنت باید از پایه تعویض شود یا با تعویض روکش مشکل حل می شود.پاکسازی اطراف ایمپلنت باید در آرامش کامل روحی و روانی انجام شود.

خارج کردن ایمپلنت

در مورد خارج کردن ایمپلنت جراح لثه و متخصص ایمپلنت باید تصمیم بگیرد که آیا خارج کردن ایمپلنت گزینه مناسبی است یا خیر.این تصمیم می تواند به علت شکست پیوند و عدم جوش خوردن ایمپلنت با استخوان فک باشد.

لق شدن پیچ داخلی ایمپلنت و شکستگی پروتز

برخی افراد عادت به دندان قروچه دارند.این امر باعث می شود به ایمپلنت فشار وارد شود و پیچی که در داخل آن قرار دارد شل شود.در این شرایط پروتز توسط دندانپزشک خارج و ترمیم می شود.

 بدنه ی ایمپلنت دچار شکستگی شود

در اثر استفاده از مواد غذایی بسیار سفت یا ایجاد فشار زیاد به ایمپلنت، امکان دارد بدنه ی ایمپلنت دچار شکستگی شود.

شل شدن روکش ایمپلنت

عدم درمان ایمپلنت شل شده چه عوارضی به همراه دارد؟

همان طور که اشاره شد چنان چه متوجه شل شدن ایمپلنت دندان خود شدید فورا با پزشکتان در میان بگذارید زیرا اگر ایمپلنت خود را درمان نکنید می تواند عوارض بسیار وحشتناکی به همراه داشته باشد و زندگی فرد بیمار را به خطر بیندازد.این امکان وجود دارد که اطراف ایمپلنت دندان عفونت کند و این عفونت به کل دهان و فک پخش شود یا حتی به مغز و گردن و بخش های دیگر بدن نیز آسیب بزند.این مشکل ممکن است منجر به وجود آمدن عفونتی شود که خون فرد را نیز تحت تأثیر قرار دهد.

عواملی که باعث می شود ایمپلنت دچار مشکل شود:

عواملی که باعث می شود ایمپلنت دچار مشکل شود عبارت است از:

  • درمان بیماری های لثه قبل از انجام ایمپلنت
  • اشخاصی که عادت به دندان قروچه دارند
  • چنان چه فرد دیابت داشته باشد باید حتما دیابت وی کنترل شود
  • سیگار کشیدن.با سیگار خون رسانی در فرد کم شده و موفقیت ایمپلنت کاهش می یابد.

بیشتر بدانید:  علائم عفونت ایمپلنت دندان

روکش ایمپلنت را می توان به دو طریق چسباند.متخصص ایمپلنت با توجه به شرایط بیمار بهترین روش را انتخاب می کند.روش اول چسباندن روکش به وسیله سمان (چسب)ایمپلنت دندان است.روش دوم به وسیله پیچ است.در هر صورت اگر روکش به صورت اصولی با مواد و اجزای مرغوب چسبانده شود و هم چنین نگهداری و مراقبت های لازم از سوی خود بیمار انجام شود امکان کنده شدن آن بسیار کم است.

علت کنده شدن روکش ایمپلنت دندان

در اغلب مواقع از چسب موقت برای چسباندن روکش ایمپلنت می توان استفاده می شود.دوام این چسب موقتی است و همین طور که از اسم آن پیداست احتمال افتادن آن زیاد است.در این مورد پزشک به بیمار گوشزد خواهد کرد.روکش ایمپلنت دندان ابتدا به صورت امتحانی و موقت چسبانده می شود سپس در صورت رضایت بیمار با استفاده از چسب دائمی سرجای خود ثابت می شود. اگر از چسب دائمی استفاده کرده اید و این عارضه رخ داده باید علت آن را بررسی کنید.احتمالا چسب استفاده شده کیفیت خوبی نداشته و ترکیب آن درست انجام نشده است یا زمان سفت شدن و چسباندن آن درست نبوده است.

چنان چه روکش ایمپلنت به وسیله پیچ دندان چسبانده شود احتمال کنده شدن آن کم است اما ممکن است در مواردی به دلایل مختلف رخ دهد.از علت های این اتفاق می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • تناسب بین اجزای ایمپلنت دندان به درستی رعایت نشده باشد.
  • پیچ نامناسبی برای روکش انتخاب شده باشد.
  • پزشک تبحر کافی نداشته باشد.
  • دستورات شرکت سازنده رعایت نشود.

مراقبت از روکش ایمپلنت

ایمپلنت یا دندان کاشته شده مانند دندان طبیعی یا حتی بیشتراز آن به مراقبت نیاز دارد.رسیدگی مداوم موجب افزایش طول عمر ایمپلنت می شود.برای مراقبت از روکش ایمپلنت نیاز نیست کار سخت و غیر عادی انجام دهید بلکه تنها باید به بهداشت دهان و دندان خود رسیدگی کنید،مسواک بزنید،از نخ دندان و دهانشویه استفاده کنید.اطراف ایمپلنت دندان ممکن است نقاطی برای تجمع باکتری ها وجود داشته باشد بنابراین مسواک زدن  را با حساسیت بیشتری انجام دهید.پس از چسباندن روکش ایمپلنت نیاز است رژیم غذایی خود را کمی تغییر دهید.خوردن غذاهای سفت و چسبنده به روکش ایمپلنت دندان شما صدمه وارد می کند.

دندانپزشکی,دندان درد,دندان عقل,دندانپزشکی کودکان,دندان مصنوع...
ما را در سایت دندانپزشکی,دندان درد,دندان عقل,دندانپزشکی کودکان,دندان مصنوع دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : محمد جواد عظیم dandal بازدید : 190 تاريخ : شنبه 29 خرداد 1400 ساعت: 11:35